2011. március 23., szerda

Almás-fahéjas muffin

Hozzávalók:
20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 15 dkg vaj, 2 tojás, 1 vaníliás cukor, 3/4 sütőpor, 2 alma lereszelve, 1 dl tej, fahéj, vaníliaaroma

Elkészítés:
A vajat, a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot gépi habverővel vagy robotgéppel
összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a többi hozzávalót is. Muffin formába tesszük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Ne várjuk meg, míg teljesen megbarnul a muffinok teteje a sütőben, mert míg hűlnek, úgyis sötétebbek és szilárdabbak lesznek! (Az adag közel 20 muffinhoz elegendő.)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése