2011. április 10., vasárnap

Barackos muffin

Hozzávalók (12 db nagyobb muffinhoz 1,5 dl-es csészével mérve):
1 csésze natúr joghurt vagy tejföl, 1 csésze cukor, 1 csésze olaj, 2 tojás, 2 csésze liszt, 1-2 csomag vaníliás cukor, fél csomag sütőpor, 2 csésze apró kockákra vágott barack vagy barackbefőtt.
Elkészítés:
A joghurtot/tejfölt összekeverjük a cukorral, a tojásokkal és az olajjal. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral. A száraz alapanyagokat belekeverjük a nedvesekbe. (Nem szabad túl sokáig keverni, mert akkor a muffin nem lesz omlós, puha.) Végül laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tésztába a barackot.
A tésztát muffinformába kanalazzuk, és előmelegített 180 fokos sütőben süssük addig, amíg a muffinok jól megemelkednek, a tetejük kicsit fölrepedezik, és ha az ujjunkkal kicsit megnyomjuk őket, nem lötyögnek, hanem kissé rugalmasak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése