2011. április 24., vasárnap

Áfonyás muffin

Hozzávalók:
* 20 dkg áfonya
* 25 dkg finomliszt
* 2 teáskanál sütőpor
* 1/2 teáskanál szódabikarbóna
* 1 teáskanál reszelt citromhéj
* 1 tojás
* 12 dkg barnacukor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 0,8 dl olaj
* 1 pohár joghurt

Elkészítés:
A gyümölcsöt - ha mirelit - nem hagyjuk felengedni. Egy tálban összekeverjük a száraz dolgokat + citromhéjat. A másik tálban felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, olajat, joghurtot és eldolgozzuk. A lisztes keveréket a tojásoshoz öntjük, fakanállal összekeverjük. Jöhet a gyümölcs, átforgatjuk, és az előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 15 perc a sütés közepes lángon, tűpróbával ellenőrizhető. A sütés után még 10 percet pihentetjük formában.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése